ff lekker een bakkie doen

Ken je al mensen in de buurt of wil je mensen leren kennen? Loop je rond met een leuk idee voor je buurt of buur? Komen de muren op je af of wil je er juist een paar bij?

Wat voor reden je ook hebt het is altijd een goeie om ff lekker een bakkie te komen doen in je buurthuis op Heeswijkplein 10!

Elke doordeweekse ochtend (en bij voldoende animo en vrijwilligers – meld je vooral aan ;-)) ook op andere dagen staan de kopjes klaar in buurthuis HWP10 op Heeswijkplein 10.

Gezellie!

Wendy

Over Heeswijkplein 10 (HWP10)
Op Heeswijkplein nummer 10 heeft de Moerwijk Coöperatie samen met bewoners en de bewonersorganisatie Mijn Moerwijk een nieuwe (t)huiskamer in en vooral ván Moerwijk Oost aan het realiseren: HWP10.

De ontwikkeling ervan gaat iets anders dan anders. Niet een conceptontwikkelaar, advisuer van buiten of de gemeente maar wij als Moerwijk bepaalt zelf wat er daar gaat gebeuren.

Want wie weet wat een buurt nu écht nodig heeft? De wijzelf die hier wonen natuurlijk.
En dat is het uitgangspunt van Heeswijkplein 10 (HWP10) als BuurtLab en het BuurtHuis in 1 op Heeswijkplein 10.

Een BuurtHuis als gastvrije plek in de buurt waar je je altijd welkom mag weten.

Een BuurtLab als plek om samen dingen uit te proberen, waar de ruimte is om activiteiten te initiëren en vooral veel van elkaar te leren.

Heeswijkplein 10 is (hopelijk) straks een broedplaats van ideeën, plannen en wensen. Een middelpunt in de wijk waar dromen werkelijkheid worden en be­wo­ners de handen ineen slaan. Waar allerlei lijntjes, zowel informeel als ook professioneel op een ongedwongen bij elkaar komen en we voor elkaar zorgen.

Over de  Moerwijk Coöperatie
De Moerwijk Coöperatie is een bewonerscoöperatie =bewonersbedrijf + bewonersplatform in 1.

Een van, voor en door bewoners zelf gerunde organisatie om als bewoners zelf de wijk te vertegenwoordigen, om samen dingen die wij als Moerwijk belangrijk vinden zelf te kunnen agenderen en al dan niet samen met de gemeente of andere partijen te organiseren.

Een bewonersbedrijf om de nodige werkzaamheden zelf eens (betaald) uit te kunnen gaan voeren. Genoeg te doen!

Een bewonersplatform om belangrijke zaken die in Moerwijk spelen en ons aan het hart gaan zichtbaar en bespreekbaar te kunnen maken.

Word gratis lid!
Door van de Moerwijk Coöperatie lid te worden, laat je zien dat je de Moerwijk Coöperatie belangrijk vindt. Hierdoor zien de gemeente en andere instanties die ons geld (kunnen) geven dat er bij bewoners draagvlak is voor de Moerwijk Coöperatie. Een coöperatieve vereniging met 100 leden maakt al indruk, maar met meer dan 300 leden kan niemand om je heen. Lees verder>>

 

Reageer gerust. #doeslief