Indiase Raita

Raita van Neelam – Doe 300 ml volle yoghurt in een schaaltje – Leng aan met 50 ml water – Voeg een geraspte komkommer toe (kwart van komkommer) – Mengen met verse koriander en zout en peper (naar smaak) – Bak in 1,5 theelepel olie komijnzaad op – Doe daar een snufje rode chili bij – Na 3 tot vier minuten haal je de komijn van het vuur en mix je het met de yoghurt en komkommer

Indiase Chai

Chai van Neelam – Doe 2,5 beker water, 2 groene kardemom en een halve gekneusde gember in een pannetje – Als het water kookt doe je zakjes Engelse thee erin, 2 tot 3 minuten laten trekken – Haal de theezakjes uit de pan en doe er 1,5 kop volle melk bij – Naar eigen smaak kun je suiker toevoegen – Breng de chai aan de kook – Laat het vervolgens 10 minuten op een laag vuur doorkoken.

Indiase Aloo Paratha

Aloo Paratha van Neelam ingrediënten (±10 stuks) Deeg 500 g volkoren tarwemeel 1 el zout 2 el zonnebloemolie 250 ml water Aardappelvulling 4/5 aardappels, normale grootte 1/2 theelepel zout 1 theelepel komijnzaad 2 fijngesneden groene chilipepers 4 el fijngesneden koriander (of munt) bereiding – Doe 500 gram tarwemeel in een schaal – Voeg 1 eetlepel zout, 2 eetlepels zonnebloemolie en 250 ml water toe – Kneed het tot een soepel, stevig deeg – 10 minuten laten rusten …

Lees verderIndiase Aloo Paratha

Indiase Palak Paneer

Palak Paneer van Neelam ingrediënten (voor 4/5 personen) Ui – 1 Gember – 6 cm Laurierblad 2/3 Kaneel – 3cm Kruidnagel Komijnzaad – 1eetlepel Zwarte kardemom – 2/3 stuks Groene kardemom – 2/3 stuks Zwarte peper – 5/6 korrels Garam masala – 1 theelepel Kurkumapoeder – 1 theelepel Paprikapoeder – 1theelepel Degi mirch – 1 theelepel Korianderpoeder – 1 theelepel Spinazie a la crème – 500 gram Tomatenpuree – 1 grote tomaat gemengd met blikje tomatenpuree (70 …

Lees verderIndiase Palak Paneer

Thaise groene curry

Groene curry van Mayura Ingrediënten Groene curry (1 potje / Koh Thai) Palmsuiker (2 blokjes / Jeeny’s) Lichte sojasaus mushroom (Healthy Boy) Kokosmelk (Pak 500 ml / Aroy-D) Courgette Bloemkool of broccoli Wortel Bamboescheuten (1 blikje / Albert Heijn) Thaise basilicum Zout Thaise basilicum toe Zonnebloemolie Pandanrijst Bereiding – Snijd de groente (kan ook een groentemix) – Kook de pandanrijst volgens bereidingswijze – Doe 3 eetlepels zonnebloemolie in de wok – Voeg 3 grote eetlepels currypasta in …

Lees verderThaise groene curry